USB-peliohjain

Kun otin ohjaimen myyntilaatikostaan ja kokeilin painaa ensimmäisen kerran nappeja testatakseni niiden painamisherkkyyttä ja -matkaa, olin melko yllättynyt. Sen sijaan, että ohjain olisi kirjaimellisesti hajonnut käsissäni - niin kuin erään kolmannen osapuolen "väsäämän" PlayStation 1 -ohjaimen kanssa kerran kävi - oli se todella vankkaa tekoa. Painamisen herkkyys ja sen matka oli samaa luokkaa kuin Sonyn valmistamilla PlayStation 1 -ohjaimillakin. Ohjain ei narissut, ja kaiken kaikkiaan kokoonpanon laatu oli hämmästyttävä. Ainut huono puoli, jonka huomasin tässä vaiheessa, oli johdon pituus - n. 110 cm. Tarvitsin siis USB-jatkojohtoa tietokoneella pelaamiseen.


Alkutestailujen jälkeen laitoin ohjaimen USB-jatkojohdon kanssa tietokoneeseeni kiinni, jossa on Ubuntu 7.10 Linux (32-bit) -käyttöjärjestelmä. Kone alkoi heti raksuttaa laitettuani USB-kaapelin kiinni koneeseen. Kokeilin ensin peliohjainta GFCE Ultra Nintendo Emulatorissa. Säätäessäni näppäimiä kuitenkin huomasin, että ohjelma ei rekisteröinyt keskivahvoja painalluksia. Jatkoin siitä huolimatta pelaamaan, ja siellä keskivahvat ja hennotkin painallukset saivat pelihahmoon liikettä. En tiedä oikein, mikä näppäintensäätövalikossa mahtoi oikein olla vikana, mutta peliohjain ainakin toimii pelissä moitteetta!

Kokeillessani muita pelejä, mm. Xmotoa (Elasto Mania -klooni) ja Unreal Tournament GOTY:a, ei pelin ohjainsäätövalikot ottaneet lainkaan painalluksia vastaan. Tuntui, kun peliohjainta ei koskaan olisi kytkettykään tietokoneeseen. Tämä sai minut epäilemään, että nytkö se piru sitten meni rikki, mutta kokeillessani uudelleen GFCE Ultra NES Emulatorilla se taas toimi moitteettomasti.

Windows XP:llä tai muilla käyttöjärjestelmillä testaamiseen minulla ei ollut mahdollisuutta, mutta XP:ssä on paremmin sisäänrakennettu tuki peliohjaimille, joten sen odottaisi toimivan siinä vielä paremmin. Mene ja tiedä - se maksaa vain 6,29 dollaria POSTIKULUINEEN! Vähemmän kuin juusto ja kinkku yhteensä lähikaupassasi.

Ohjain on suunniteltu PlayStation 1 -konsolin ohjaimen näköiseksi, ja minun mielestäni se on kaikkien aikojen paras ohjainmalli. Yli 12 vuotta vanha keksintö on siis vieläkin voimissaan. Ohjainta käyttäessäsi haluat vähintäänkin sylkeä rupuisen näppäimistösi päälle - onhan tämä paljon mukavampi vaihtoehto pelaamiseen.

Positiivista
- halpa
- yllättävän hyvä kokoonpanon laatu
- toimii Windowsilla, Macintoshilla ja Linuxilla
- näppäimet ovat hyvää tekoa

Negatiivista
- liian lyhyt johto
- ei toiminut kaikkien pelien kanssa Linuxilla - saattaa olla myös ohjelmien vika

Hinta
$6,29

Linkki tuotesivulle
DealExtreme-tuote nro 3683